Normal_kind_jeugd_jeugdzorg_basisschool_dromen23534

In Amsterdam gaan lijsten rond met namen van zogenoemde 'Gülenleerlingen', scholieren van Turkse komaf die aanhangers zouden zijn van Fetullah Gülen. Dit werd duidelijk tijdens een raadsdebat van de gemeente Amsterdam. Dit meldt NU.nl.

De Amsterdamse fractieleider van D66 Jan Paternotte werd tijdens een bijeenkomst met bedreigde Amsterdammers van Turkse komaf op de hoogte gesteld van het bestaan van de lijst. De lijst zou ook in handen zijn van de Turkse regering. Hij heeft dit vanmiddag in een raadsvergadering bekend gemaakt. 
 
De lijst bevat namen van leerlingen die voor Erdogan zouden zijn en leerlingen die pro-Gülen zouden zijn. Op deze manier zou onderscheid gemaakt worden tussen 'goede en foute' kinderen. De lijst zou zijn samengesteld door de commissie 'Veilig naar school', een initiatief van Nederlanders die de kant van Erdogan hebben gekozen.
 
De Amsterdamse gemeenteraad vindt het onacceptabel dat deze lijsten de ronde doen. Politie en het Openbaar Ministerie zijn ingeschakeld. Paternotte hoopt dat de aanpak van de bedreigers de hoogste prioriteit krijgt bij politie en justitie.  
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids