Normal_groente_gezond__compfight_

Kinderen in achttien gemeenten in Noordoost-Brabant strijden om de titel Keukenbazen 2016. Na de zomervakantie worden kinderen tussen 10 en 12 jaar in achttien gemeenten in Noordoost-Brabant uitgedaagd om mee te doen aan de Keukenbazen Battle 2016. Topchefs uit de regio vormen de jury. Dat meldt Agri&Food Plaza.

In 2015 deden meer dan 150 kinderen mee en ging het team uit Cuijk er met de hoofdprijs vandoor. Dit jaar doen er kinderen uit achttien gemeentes mee. Hun opdracht: ‘Maak een menu met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt’. Deelnemers gaan in teams van twee, drie of vier kinderen de strijd aan. In elke gemeente jureert een topkok de ingezonden menu’s. Per gemeente gaat één team door naar de finale: de ‘Mega Life KookBattle’, op zaterdag 15 oktober. De teams worden gecoacht door de jurerende topkok uit de gemeente.

Voor de Keukenbazen Battle trekt AgriFood Capital samen op met de achttien deelnemende gemeenten. Zij zijn een belangrijke partner voor het slagen van deze wedstrijd. De burgemeesters zijn ambassadeur van Keukenbazen en de burgemeester van de winnende gemeente mag zich een jaar lang ‘Smaakburgemeester van Nederland’ noemen.

Keukenbazen is een initiatief van AgriFood Capital en is één van de activiteiten tijdens Dutch Agri Food Week 2016. AgriFood Capital werkt samen met ondernemers, overheden en onderwijs aan een gezamenlijke ambitie: in 2020 is Noordoost-Brabant topregio in agrifood. Mede vanuit die missie is AgriFood Capital een van de initiatiefnemers van Dutch Agri Food Week. Tijdens Dutch Agri Food Week zijn duizenden kinderen verspreid over heel Nederland bezig met gezond en lekker koken. Verschillende organisaties werken samen om in één week kookwedstrijden te houden, om hiermee kinderen te leren waar hun eten vandaan komt en wat gezond eten is. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids