Logo_logo_filmpjeschermen-01

Leerling van OBS De Walsprong in Zaltbommel, Houda Challal, heeft de wedstrijd 'Help de Kinderboekenambassadeur!' gewonnen. Uit alle inzendingen heeft de jury tien nominaties gekozen. Van deze tien is uiteindelijk de slogan 'Bijt je vast in een boek' gecombineerd met een pakkend beeld van Challal gekozen tot winnaar. De Kinderboekenambassadeur besloot ook nog een prijs toe te kennen aan zijn persoonlijke favoriet: de inzending van OBS De Toekomst. Dat meldt 2016 Jaar van het Boek.

Vanaf maart hebben kinderen uit heel Nederland mee gedaan aan de wedstrijd van de Kinderboekenambassadeur. Hij riep hun hulp in bij het bedenken van een postercampagne die duidelijk maakt hoe leuk lezen is. De kinderen konden met hun klas of individueel een idee inzenden. De jury, onder leiding van Jan Paul Schutten, beoordeelde de originaliteit van de slogan en duidelijkheid van de boodschap en tekst. Uit alle inzendingen koos de jury de beste tien en uiteindelijk de winnaar.

Reclamebureau KesselsKramer gaat het winnende concept uitwerken tot een affiche dat tijdens de Kinderboekenweek op alle scholen in Nederland komt te hangen. Bovendien ontvangt de school een pakket boeken zo hoog als de langste leerling van de school. Schutten koos naast de winnaar ook nog een persoonlijke favoriet. Deze school ontvangt een persoonlijk cadeau van de Kinderboekenambassadeur.

© Nationale Onderwijsgids