Logo_junior_schrijfwedstrijd__logo

De drie winnaars van de Junior Schrijfwedstrijd zijn bekendgemaakt. Ivar Andrieu, Dagmar Blokland en Emma Kraaijvanger zijn afgelopen vrijdag op feestelijke wijze in hun klas verrast door juryleden Ruben Nicolai, Guido Spek en Nicolette Kluijver en kinderboekenschrijvers Paul van Loon en Manon Sikkel. De verhalen van de drie winnaars worden uitgegeven als eBook. Dat meldt Stichting Lezen & Schrijven.

Ruim 8000 verhalen werden deze eerste editie van de schrijfwedstrijd ingediend. Vanaf 1 februari werden basisschoolleerlingen uitgedaagd om een verhaal af te schrijven, waarvan het begin door kinderboekenschrijvers Paul van Loon, Manon Sikkel en Vivian den Hollander is geschreven. De kinderen konden kiezen uit verhalen in drie verschillende leeftijdscategorieën. Uit alle inzendingen koos de jury de drie winnaars.

De Junior Schrijfwedstrijd wordt georganiseerd door RTL Telekids en Telekids Boeken in samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven. De winnaars ontvangen, naast dat hun verhaal gepubliceerd wordt, een jaarabonnement op Telekids Boeken, een meet & greet voor hun hele klas met hun co-auteur en Samsung Tablets voor elk kind in hun klas. De leerkrachten van de winnende klassen mogen een RTL programma bijwonen.

© Nationale Onderwijsgids