Logo_normal_wij_trekken_aan_de_bel_logo

Op 10 maart wordt de jaarlijkse actie 'Wij trekken aan de bel' plaats. Op deze dag maken ruim 200.000 basisschoolleerlingen op meer dan 700 scholen één minuut lang samen kabaal op het schoolplein met onder meer toeters en trommels. Op deze manier vragen de kinderen aandacht voor het recht op onderwijs van leeftijdgenootjes met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school gaan. Dat meldt het Liliane Fonds.

In ontwikkelingslanden zijn er meer dan 23 miljoen kinderen met een handicap die niet naar school gaan. De school is te ver of niet toegankelijk voor deze kinderen. Ze worden geweigerd of weggestuurd. Maar onderwijs is van groot belang van de ontwikkeling van deze kinderen. Het Liliane Fonds zamelt daarom geld in om te investeren in voorzieningen, leermiddelen en onderwijstraining.

Om aandacht te vragen voor deze kinderen doen 200.000 basisschoolkinderen, niet alleen uit Nederland maar ook uit Afrika, Latijns-Amerika en Azië, mee aan de actie 'Wij trekken aan de bel'. Op scholen in Nederland zal op 10 maart het actielied 'Herrie op het plein' te horen zijn. Ook gaan op deze dag meer dan 2500 kinderen op het 'grootste schoolreisje' in Safaripark Beekse Bergen. De kinderen zijn afkomstig van 21 verschillende basisscholen. Met het grootste schoolreisje wordt een wereldrecordpoging gedaan. Het huidige record stamt uit 2013 en staat op 1872 kinderen en begeleiders. 

© Nationale Onderwijsgids