Normal_klas__po__kinderen__vragen__les__klaslokaal

Zowel in Rotterdam als Eindhoven doen tien basisscholen mee aan de E-waste race. Van 14 tot en met 8 april wordt de race georganiseerd waarin de klassen met elkaar de strijd aan gaan om zoveel mogelijk klein elektronisch afval in te zamelen in de stad. Door mee te doen leveren zij een belangrijke bijdrage aan recycling van elektronisch afval en het milieu. Dat melden gemeenten Rotterdam en Eindhoven.

21 Eindhovense klassen met in totaal ruim 537 leerlingen zoveel mogelijk klein elektronisch afval inzamelen. Van kabeltjes en elektrische tandenborstels tot telefoontjes en oud elektronisch speelgoed. Alles waar een batterij in kan of een stekker heeft kan ingezameld worden. De klas die het meest weet in te zamelen wint een schoolreisje naar de Ontdekfabriek op Strijp-S. Ter voorbereiding op de wedstrijd krijgt iedere klas een introductieles over e-waste en recycling. Leerlingen verzamelen niet alleen het elektronisch afval, maar gaan ook zelf aan de slag met de promotie. Gemeente Eindhoven en Cure Afvalbeheer maken de race in Eindhoven mogelijk.

Ook in Rotterdam wordt de E-waste race georganiseerd. De komende weken doen leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van tien basisscholen mee. De kinderen maken op deze manier kennis met het belang van afvalscheiding en hergebruik van grondstoffen en leveren een bijdrage aan een beter milieu en recycling van e-waste. De race is een initiatief van de Gemeente Rotterdam en E-waste race. Op 1 april wordt de winnaar van de E-waste race Rotterdam bekend gemaakt. De beste school wint een schoolreisje.

© Nationale Onderwijsgids