Normal_lm-0031-praten-met-sold-jpg

Honderden militairen zijn op dinsdag 10 mei 2016 beschikbaar om met leerlingen van groep 7 en 8 te komen praten in de klas. Basisscholen kunnen sinds kort een aanvraag doen voor een gastles waarin een militair van de Koninklijke Landmacht zijn persoonlijke verhaal komt vertellen en zo een beeld schetst van het Nederlandse leger anno 2016. Dit meldt het ministerie van Defensie.

De militairen brengen met hun persoonlijke verhaal een actief en gevarieerd programma dat zo'n twee uur duurt. Dit hangt ook af van de wensen van de leerlingen en docent. De schoolbezoeken dragen bij aan de leerdoelstellingen voor wereldoriëntatie en burgerschap. Ze zijn een levendig aanknopingspunt voor leraren om aandacht te besteden aan thema’s als vrede, vrijheid en veiligheid.

‘Praten met soldaten’ is een onderdeel van de jaarlijkse Landmachtdagen, waarmee de Koninklijke Landmacht een bijdrage wil leveren aan het maatschappelijk bewustzijn over de rol van militairen in een democratie. Docenten kunnen hun klas opgeven voor deelname aan 'Praten met soldaten' via het aanvraagformulier op defensie.nl.

© Nationale Onderwijsgids