Normal_basischool_lerares_kinderen_les_klas

Op 21 januari 2016 begint de Energy Challenges voor 350 Drentse “Energizers” met een Kick-off in De Bonte Wever in Assen. Maar liefst 19 basisscholen uit heel Drenthe stellen hun team die dag voor en nemen deel aan energierijke workshops. Burgemeester Marco Out moedigt de Energizers aan. Dat meldt provincie Drenthe.

De Kick-off is hét startpunt van zes maanden campagne voeren voor de Energizers. In deze zes maanden gaan de Energizers hun best doen om op hun school en daarbuiten zoveel mogelijk energie te besparen. De ochtend zal worden gepresenteerd door presentator en zanger Raynaud Ritsma. Daarnaast nemen alle leerlingen deel aan energieke workshops. Zo zijn er Mad Science workshops en geeft jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling Max van Deursen een workshop over vloggen. Na de workshops spreekt Burgemeester Marco Out de leerlingen bemoedigend toe.

De Energy Challenges is er voor zowel basisscholen en middelbare scholen. Met het project Energy Challenges gaan leerlingen de uitdaging aan om op hun school energie te besparen. Door de leerlingen aan te moedigen op zowel inzet als resultaat, willen de organisatie ze stimuleren in het voeren van hun campagne. Leerlingen gingen vorig jaar bijvoorbeeld langs de deuren om mensen te vragen om duurzamer
om te gaan met energie. Een andere groep leerlingen hing een checklist in elk lokaal met daarop een overzicht van wat allemaal uitgeschakeld kan worden als je het lokaal uit gaat. Op de scholen wordt ook gemeten hoeveel energie er verbruikt wordt. De resultaten worden door de leerlingen samen met stagiairs van de Hanzehogeschool Groningen en het Alfacollege nader bekeken. Vervolgens bedenken ze slimme oplossingen met als resultaat: een belangrijke energiebesparing opleveren.

© Nationale Onderwijsgids