Normal_test_proefwerk_citotoets

Islamitsche en reformatorische scholen blijken betere resultaten te behalen bij de eindtoets dan andere soorten scholen. Islamitische scholen scoorden het beste met een gemiddelde van 7,42. Leerlingen van reformatorisch onderwijs behaalden een gemiddeld van 7,24. Dat blijkt uit berekeningen van de nieuwste gegevens, meldt RTL Nieuws. 

In de berekingen is onderscheid gemaakt tussen kleinere richtingen die tussen de 10 en 100 scholen hebben en scholen met meer dan 100 vestigingen. Van de kleinere richtingen die tussen de 10 en 100 scholen hebben scoorden Islamitische scholen het beste, in de categorie met meer dan 100 scholen scoorde het reformatorische onderwijs het hoogst. Het openbaar onderwijs blijkt dit jaar het laagst te scoren met een gemiddelde van 6,89. Dit is ook de groep scholen met de meeste vestigingen in Nederland, namelijk 1997 scholen. Het reformatorisch onderwijs heeft 156 vestigingen en het Islamitisch onderwijs heeft 42 locaties in Nederland.

De scores van basisschoolleerlingen op hun eindtoets werd door RTL Nieuws vergeleken met vergelijkbare scholen. Vorig jaar scoorden de algemeen bijzondere scholen het beste. Net als in vorige jaren blijken scholen uit Limburg gemiddeld het hoogst te scoren, met gemiddeld een 7,3. In de provincie Flevoland werden de laagste scores gehaald, met een gemiddelde van 6,88. Dit gemiddelde is al hoger dan vorig jaar toen de provincie Drenthe het laagste scoorde met een gemiddelde van 6,2.

© Nationale Onderwijsgids