Normal_speelplaats_schoolplein_pauze_spelen

Leerlingen van basisschool Het Panorama uit Arnhem presenteerden afgelopen vrijdag het idee van een 'energiek schoolplein' op de Kinderklimaattop. De leerlingen wisten de jury het beste te overtuigen met hun idee en hun tip werd gekozen als de Gouden Tip. De scholieren hebben bedacht dat ze met bewegen, rennen en schommelen op het schoolplein energie kunnen opwekken. Ook willen de kinderen op schoolpleinen regenwater opvangen en bomen of struiken planten. Dat meldt Groene Voetstappen.

Vrijdag 6 november vond de landelijke Kinderklimaattop 2015 plaats in Dordrecht. Zo'n 60 kinderen uit het hele land bespraken ideeën om klimaatverandering tegen te gaan. De kinderen op de Kinderklimaattop vertegenwoordigden in totaal ruim 28.000 deelnemers van de Groene Voetstappenactie die plaatsvond in tientallen gemeenten in Nederland. In vijf workshops praatten en onderhandelden de kinderen over hun ideeën. Na vijf pitches besloot de vakjury dat het energieke schoolplein als Gouden Tip naar Parijs meegaat.

Voorafgaand aan de Kinderklimaattop overhandigden de kinderen de verzamelde Groene Voetstappen aan de Dordrechtse wethouder Rik van der Linden. De scholieren hebben de Groene Voetstappen verdiend door de afgelopen periode op een milieuvriendelijke manier naar school te gaan. Van der Linden heeft 2000 regionale voetstappen in ontvangst genomen en overhandigd aan Anna Schoemakers, directeur van het Klimaatverbond. 

© Nationale Onderwijsgids