Normal_download__3_

De Gelderse commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, heeft maandag het eerste lespakket over de Slag van Grolle in ontvangst genomen. Het lespakket gaat over de geschiedenis van de Slag om Grolle (Groenlo) tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Dit meldt de Provincie Gelderland.

Het lespakket wordt vanaf deze week uitgedeeld aan 400 basisscholen in de regio's Achterhoek, Twente en Nordrhein-Westfalen in Duitsland. Een onderdeel van het pakket zijn ook het kinderboek 'Cornelis, zoon van de kanonnier' en een educatieve puzzeltocht.

Het lespakket is tweetalig. De Slag om Grolle is geschreven door oud-docent Gerard van Huët. De Slag om Grolle vond in 1627 plaats. De Nederlanders vochten tegen de Spanjaarden. De Spanjaarden hadden de stad Grolle, nu Groenlo, in hun bezit. De Nederlanders wilden de stad, die een belangrijk handelscentrum was waar handelsroutes richting Duitsland en het Verre Oosten langs kwamen, terug hebben. De slag duurde 30 dagen. Om de twee jaar wordt de slag nagespeeld. Ook dit jaar vindt er weer een re-enactment plaats, op 23 tot en met 25 oktober. 

© Nationale Onderwijsgids