Normal_willem_alexander__1_

Op 23 april zal Koning Willem-Alexander het nieuwe schoolgebouw openen van Bartiméus in Zeist. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekend gemaakt. Bartiméus is een zorg- en ondersteuningsinstantie voor slechtzienden en blinden. De nieuwe school biedt onderdak aan speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs voor kinderen met een visuele beperking. Dit meldt Vorsten.nl.

Met de opening van het nieuwe schoolgebouw viert Bartiméus ook dat de organisatie dit jaar honderd jaar bestaat. De organisatie werd in 1915 opgericht in Utrecht als Vereeniging tot bevordering van christelijke opvoeding en onderwijs voor blinde kinderen en jongelieden. Een jaar later werd de oprichting van de school officieel goedgekeurd door Koningin Wilhelmina.

De organisatie is uitgegroeid tot een instelling die mensen met een visuele beperking ondersteunt in het dagelijks leven. Bartiméus heeft zich tot doel gesteld de kwaliteit van leven voor mensen die slechtziend of blind zijn te verbeteren met persoonlijke begeleiding, hulpmiddelen en ondersteuning op het werk, op school of thuis.

© Nationale Onderwijsgids