Normal_abe_lenstra_stadion_08c

Komend schooljaar gaat het Playing for Success leercentrum van start in het Abe Lenstra stadion van sc Heerenveen. Het is een naschools programma voor kinderen van negen tot veertien jaar die, om welke reden dan ook, wel een boost kunnen gebruiken. Het programma zou bijdragen aan een betere motivatie en meer zelfvertrouwen van de leerlingen. Dit meldt de Heerenveense Courant.

“Playing for Success is leren met een wow-factor. We laten kinderen ervaren dat ze wel degelijk kunnen leren en dat leren zinvol is en leuk kan zijn. De inhaalslag die ze maken, heeft grote effecten op hun zelfbeeld en zelfvertrouwen”, zegt Geert Heerschop, voorzitter van de stuurgroep die medeverantwoordelijk is voor de komst van het leercentrum. Playing for Success is voor leerlingen die bijvoorbeeld weinig weerbaar zijn, pestgedrag vertonen of zelf gepest worden.

Het programma bestaat uit speelse activiteiten die gerelateerd zijn aan het stadion en voetbal. Hierbij valt te denken aan het maken van een wedstrijdverslag of het berekenen van het aantal zitplaatsen in het stadion. De opdrachten zouden bijdragen aan de taal- en rekenontwikkeling en de computervaardigheden van de leerlingen.

Playing for Success beschikt al over 25 leercentra in het land. De meeste hiervan zijn gevestigd in het stadion van een betaald voetbalorganisatie. Het is de ambitie van de organisatie om leercentra te openen bij alle betaald voetbalclubs in Nederland.

© Nationale Onderwijsgids