Normal_kinderboek_tosca_menten

(Novum) - K. Schippers heeft een kinderboek geschreven over hoe hij als kind de oorlog en de bevrijding meemaakte. Hij schreef dat speciaal voor een tentoonstelling over het Stedelijk Museum in de oorlog. Alle Amsterdamse basisscholen krijgen het boek kado.

De rol van het Stedelijk Museum in de oorlog spreekt tot de verbeelding, vindt directeur Karin van Gilst. "Er was een geheime bunker met kunst in de duinen, de hoofdconservator zat in het verzet, veel Joodse Amsterdammers en vluchtelingen gaven werk bij ons in bewaring." Het museum komt daarom zeventig jaar na de bevrijding met een expositie en het kinderboek. "in de hoop dat alle kinderen gaan beseffen hoe belangrijk vrijheid is, en wat voor mooie rol kunst daarin kan spelen."

De tentoonstelling 'Het Stedelijk in de oorlog' is tot en met 31 mei te zien. Ook komt er een speciaal onderwijsprogramma met workshops en rondleidingen. In het boek beschrijft K. Schippers onder meer zijn indruk toen hij in mei 1945 voor het eerst het Stedelijk bezocht.