Logo_vnu_26121_not_logo_2015_def

Op dinsdag 27 januari gaat de NOT Onderwijsvakbeurs weer van start. Met het luiden van de schoolbel om 10 uur openen MBO leerlingen, MBO-Leraar van het Jaar Marloes van der Meer en Leraar van het Jaar Speciaal Onderwijs Joke Lorist officieel de beurs. Ook prinses Laurentien is aanwezig in haar hoedanigheid van oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation.

“We zijn verheugd te kunnen melden dat ook prinses Laurentien een actieve rol vervult bij deze editie van de NOT. Ze houdt een korte openingstoespraak en zal later op de dag een workshop geven”, vertelt Audrey Wilschut, marktmanager onderwijs van Jaarbeurs. Voorafgaand aan de officiële opening is er van 09.30 tot 09.45 uur ‘Cabaret in het Onderwijs’. Vervolgens spreken Marloes van der Meer en prinses Laurentien tot 10.00 uur over ‘De Toekomst van het onderwijs’. Dagvoorzitter is leraar/cabaretier Frank van Alphen.
 
Prinses Laurentien geeft als oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation de workshop ‘Energiebesparing: hoe leraren samen met kinderen het verschil maken’. n de workshop staat het actiegerichte lesprogramma WaterSpaarders centraal. WaterSpaarders is een initiatief van de Missing Chapter Foundation, het Wereld Natuur Fonds en Unilever en werd ontwikkeld samen met kinderen en leerkrachten. 

Het lesprogramma geeft kinderen in de bovenbouw van de basisschool de vaardigheden, instrumenten en veilige leerplek om te leren over warm waterverbruik en thuis in actie te komen. Vanuit haar persoonlijke passie voor duurzaamheid en ervaringen in het onderwijs inspireert prinses Laurentien leraren om samen met hun leerlingen aan de slag te gaan en om samen met alle andere deelnemende scholen ervoor te zorgen dat heel Nederland miljoenen liters warm water en energie bespaart.

NOT 2015 wordt gehouden in de Jaarbeurs Utrecht en is geopend van dinsdag 27 t/m vrijdag 30 januari van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 31 januari van 10.00 tot 16.00 uur. Uitgebreide informatie en het complete programma van de Onderwijsacademie is te vinden via www.not-online.nl.

© Nationale Onderwijsgids