Normal_koe_kind_boederij534

OBS de Runde uit Emmer-Compascuum doet dit jaar weer mee aan het voorleesontbijt, onderdeel van de nationale voorleesdagen. De school hangt dit jaar het voorleesontbijt aan het thema 'de boerderij'. De kinderen van de basisschool gaan daarom op 21 januari naar een boederij; daar worden ze in de stal voorgelezen door een boer of boerin. Dit meldt OBS de Runde. 

Traditiegetrouw starten de nationale voorleesdagen met een voorleesontbijt. Elk jaar proberen ze op basisschool de Runde het ontbijt wat leuks voor de kinderen te maken. Tijdens de nationale voorleesdagen staat er voor de kleuters elk jaar een boek centraal. Dit jaar is dat het boek “Boer Boris gaat naar zee”. Als school hebben de Runde er daarom voor gekozen om 'de boerderij' dit jaar als thema te gebruiken om het voorleesontbijt “aan op te hangen”.

De school heeft een aantal boerenbedrijven bereid gevonden om op woensdagochtend de deuren van hun bedrijf voor de leerlingen open te zetten. Elke groep van de Runde gaat om 8.30 uur op weg naar een boerderij. Daar aangekomen worden de kinderen voorgelezen in de stal door de boer of boerin. Tijdens het voorlezen worden de kinderen ook nog eens getrakteerd op een heerlijk ontbijt. Na het voorlezen en het ontbijt krijgen de kinderen een rondleiding over het bedrijf waar ze te gast zijn. 

© Nationale Onderwijsgids