Logo_dag_van_de_duurzaamheid

Op de Dag van de Duurzaamheid op vrijdag 10 oktober, lezen wethouders uit Hengelo voor aan leerlingen van de basisschool. Het boek waaruit ze voorlezen, ‘Mr. Finney en het raadsel in de bomen’, is geschreven door prinses Laurentien. Na het voorlezen praten de wethouders met de kinderen over de waarde van natuur en de vraag hoe we samen beter met de aarde om kunnen gaan. Natuur en Milieu Overijssel, provincie Overijssel en gemeenten organiseren deze voorleesactie als onderdeel van de nationale Dag van de Duurzaamheid.

In ‘Mr. Finney en het raadsel in de bomen’ ontdekken Mr. Finney en zijn vrienden hoe ze door te delen beter met elkaar en de aarde om kunnen gaan. Na het voorlezen gaan de wethouders met de kinderen in gesprek over vragen als: ‘Wat is jouw favoriete plek in de natuur? Hoe zie jij de natuur in de toekomst? Hoe kunnen wij samen de natuur helpen en wat zijn voorbeelden waarbij de natuur ons helpt?’ Zo dagen ze de kinderen uit om na te denken over de wereld om hen heen.

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober horen ruim 4.000 kinderen uit Overijssel het verhaal van Mr. Finney. Vrijwilligers en 150 bestuurders uit Overijssel lezen het nieuwe boek in de klas aan hen voor. In Hengelo doen drie wethouders aan de voorleesactie mee: Mariska ten Heuw gaat op bezoek bij de Annie M.G. Schmidtschool van 8.30-9.30 uur. Marcel Elferink en Erik Lievers bezoeken De Bleek in Beckum van 8.30 – 9.30 uur.

© Nationale Onderwijsgids