Wethuoder Haagh van Brede opent de Bibliotheek op school in Ulvenhout

Basisschool De Rosmolen in het Brabantse Ulvenhout is gisteren van start gegaan met de Bibliotheek op school. Wethouder Haagh van Breda verzorgde de officiële opening, samen met directeur Wim van Dun en Levy van der Avoird, de leerling die de nieuwe naam ‘De Leesmolen’ verzon. 

Met de Bibliotheek op school gaan de basisschool de Rosmolen en de bibliotheek een meerjarige samenwerking aan rondom lezen en mediawijsheid. De school heeft een professionele leesconsulent van de bibliotheek die de leescoördinator en het team van de school adviseert en ondersteunt. Gezamenlijk werken zij aan een lees- en mediaplan. De bibliotheek heeft voor een actuele en gevarieerde collectie in de school gezorgd die aansluit op het lessysteem en geïntegreerd is met de collectie die de school al in eigen bezit had. Zo is leren omgaan met verschillende media, het ontwikkelen van taal en leesplezier direct op school bereikbaar voor de jeugd van Breda.

Na twee succesvolle pilots met het landelijke concept Bibliotheek op school zijn er inmiddels veertien basisscholen in Breda waar de bibliotheek mee samenwerkt. De bibliotheek heeft met het onderwijsveld een convenant afgesloten om in principe op alle basisscholen in Breda het concept Bibliotheek op school te realiseren.

© Nationale Onderwijsgids