Logo_bibliotheek_op_school__kwartiermakers

Uitgeverij Zwijsen is samen met andere partners uit het boekenvak een actie gestart om te zorgen dat er op school en thuis (minstens) 15 minuten wordt gelezen. Zij zoeken 100 scholen, zogenaamde  kwartiermakers, die zich dit najaar bij het initiatief willen aansluiten. Deelnemende scholen ontvangen een aantrekkelijk deelnamepakket en worden ondersteunt bij de invoering van hun leeskwartier.

Kwartiermakers zijn mensen en organisaties die hun krachten hebben gebundeld om het 15 minuten leesritueel op school en thuis tot een succes te maken. Als netwerk leveren zij kennis, contacten, communicatiekracht, boeken en geld om scholen te werven, kinderen te stimuleren en nieuwe kwartiermakers te vinden.

De Bibliotheek op school heeft ook als uitgangspunt om het dagelijks vrij lezen in alle groepen in te voeren. Om die reden krijgt de Zwijsen-actie de steun van de landelijke organisatie van de Bibliotheek op school. Wij zoeken dan ook graag mee naar scholen die zich willen inschrijven als ‘Kwartiermaker’.

Wat krijgt een kwartiermaker-school?
Deelnemende scholen krijgen uitgebreide ondersteuning, zoals:

Kwartiermakers-startpakket
- een pakket uitdagende boeken ter beschikking;
- informatie over boeken, leesacties en hoe je 15 minuten lezen leuk maakt;
- een speciale leesbevorderings-app voor leerkrachten om ervaringen te delen;
- resultaatmetingen voor scholen en een scorebord om gelezen tijd bij te houden;
- prachtige beloningen voor de goed presterende scholen (mogen bijvoorbeeld de boeken houden en
  ontvangen een pakket ‘vakantielezen’);
- een module om ouders te motiveren ook thuis actiever en vaker te lezen.

Communicatiepakket
Bevat o.a. persbericht t.b.v. lokale/regionale media, voorbeeldbrief voor ouders, kopij voor schoolkrant, website en social media, inclusief logo’s en rechtenvrije beelden.

Ga naar www.kwartiermaker.nu voor meer informatie en het aanmeldingsformulier.