Logo_download__1_

Stichting Meerwerf basisscholen uit Den Helder en de Stichting Samenwerkingsschool, die speciaal onderwijs in Den Helder verzorgt, willen fuseren. De fusie-intentie is voorgelegd aan de directeuren en medezeggenschapsorganen. Met de fusie willen de stichtingen inspelen op de krimp van leerlingen die de komende jaren verwacht wordt. Dit meldt Den Helder Actueel.

Omdat het aantal leerlingen de komende jaren af zal blijven nemen, is het financieel onverstandig om los van elkaar door te gaan, zo vinden de stichtingen. Het aanbod van kwalitatief hoogstaand openbaar en algemeen toegankelijk regulier en speciaal onderwijs in Den Helder en regio kan met een fusie gewaarborgd worden, zo stellen zij.
 
Het startschot voor de beoogde fusie is een interim-situatie van maximaal drie jaar. Na afloop van deze periode moet er een sterke fusieorganisatie gecreëerd zijn onder één bestuur. De huidige bestuurder van Stichting Samenwerkingsschool wordt voorgedragen als bestuurder van de Stichting Meerwerf Basisscholen. Deze stichting draagt in ruil één van de algemeen directeuren voor als bestuurder voor de Stichting Samenwerkingsschool. Beide stichtingen stellen dat het fusieproces niet ten koste zal gaan van het budget voor goed onderwijs aan de leerlingen. Ook waken de partijen voor onverantwoorde schaalvergroting. 
 
De fusie gaat gepaard met een gedeeltelijke personele unie. De huidige personeelsleden krijgen de mogelijkheden om hun kennis en ervaring met elkaar te delen na de fusie. Ook wordt hun mobiliteit vergroot omdat zij gemakkelijker aan de slag kunnen als leraar bij een andere school. 
 
© Nationale Onderwijsgids