Uitreiking Verkeersveiligheidslabel basisschool Laetare (foto: Studio Wierd)

Vrijdag 22 augustus heeft wethouder Ed Rentenaar samen met mascotte zebra ‘Seef’ van 'School op Seef' het verkeersveiligheidslabel uitgereikt aan basisschool Laetare in Lelystad. Scholen die aan het project ‘Verkeersveiligheidslabel Flevoland’ meedoen, zetten zich in voor een veilige verkeerssituatie rond de school, betere verkeerseducatie voor kinderen en goede gedragsregels voor ouders en kinderen in het verkeer. De Laetare heeft het label ontvangen omdat de school voldoet aan alle criteria die gelden voor het kwaliteitskeurmerk. 

Wethouder Ed Rentenaar: “Het is goed om te zien dat basisscholen aandacht besteden aan verkeer en aan de verkeersveiligheid rondom de eigen school. Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn een grote risicogroep als het gaat om verkeersslachtoffers, omdat zij zonder nadenken of verdiept in een spel de straat oprennen. Het leren van de basisregels en hiermee oefenen in de praktijk is noodzakelijk voor de veiligheid. Het label is een erkenning voor de inspanningen die basisschool Laetare en de verkeersouders hebben verricht om de verkeersveiligheid op school en in de schoolomgeving te vergroten”.

Kwaliteitskeurmerk voor scholen
Het Verkeersveiligheidslabel is een kwaliteitskeurmerk. Het label laat zien dat verkeerseducatie op school serieus wordt genomen. Een school moet aan de verschillende criteria voldoen om in aanmerking te komen voor het Verkeersveiligheidslabel. Zo moet verkeerseducatie zijn opgenomen in het schoolwerkplan, de lessen over verkeer moeten zowel theoretisch als praktisch gegeven worden, de school werkt aan een verkeersveilige schoolomgeving en de route tussen school en thuis en ouders worden bij de verkeerslessen betrokken. Het  "Verkeersveiligheidslabel Flevoland" is een initiatief van het Vervoerberaad Flevoland.

© Nationale Onderwijsgids