de Bibliotheek op school

Veertien basisscholen in de gemeente Katwijk krijgen de Bibliotheek op school (dBos). De schoolbibliotheken nieuwe stijl worden in de loop van de komende twee jaar gefaseerd ingericht. Komend schooljaar zijn eerst basisschool de Krulder, de Horizon en Prins Willem-Alexanderschool aan de beurt. Dat meldt Dichtbij.

Sinds april 2013 hebben al vier scholen voor primair onderwijs in Katwijk een Bibliotheek op school. Na jaar zijn de scholen zeer enthousiast over dBos. Op een bijeenkomst over het leesbevorderingsprogramma, georganiseerd door Bibliotheek Katwijk, bleek de belangstelling onder andere scholen groot. De bibliotheek heeft nu samen met de gemeente en de Werkgroep Lokale Educatieve Agenda een plan opgesteld om op meer scholen dBos in te voeren.

Het gemeentebestuur heeft besloten de kosten voor deze investering te dekken vanuit het Gemeentelijk Onderwijs Achterstandenbeleid. Het leesprogramma blijkt goed te werken om taalachterstand en leesproblemen aan te pakken.

Door scholen, leerlingen en leerkrachten wordt enthousiast uitgekeken naar de komst van dBos. “Ik verwacht dat het lezen bij ons op school een enorme stimulans krijgt door het complete pakket dat dBos biedt”, zegt de directeur van basisschool de Krulder.

© Nationale Onderwijsgids