Logo_logo_oldebroek

De gemeenteraad van Oldebroek heeft unaniem ingestemd met de Toekomstvisie van het onderwijs in de gemeente. De scholen in Oldebroek gaan meer samenwerken. Ook zijn ze van plan integrale kindcentra te vormen. Op deze manier willen ze de kwaliteit van hun onderwijs versterken.

De gemeente Oldebroek kent een pluriform onderwijsaanbod De schoolbesturen willen dit aanbod in de toekomst handhaven. Hun onderwijsaanbod gaat elkaar meer aanvullen en er komt meer samenhang in. Ook op het gebied van passend onderwijs willen de scholen meer gaan samenwerken.  “Thuisnabij” is het gezamenlijk devies. “Dit is een typisch voorbeeld van Oldebroek voor Mekaar. Door goed samen te werken met alle schoolbesturen is een fantastisch resultaat bereikt,” aldus wethouder Liesbeth Vos.

In de Toekomstvisie spreken de schoolbesturen de ambitie uit om in hun schoolgebouwen een voorzieningenaanbod voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar te realiseren. De gemeenteraad heeft zich in zijn vergadering bereid verklaard te investeren in onderwijshuisvesting om deze kindcentra mogelijk te maken. Schoolbesturen en gemeente geven gezamenlijk uitvoering aan de plannen uit de Toekomstvisie. Zij vormen hiervoor een projectorganisatie die na de zomervakantie met de eerste activiteiten start.

© Nationale Onderwijsgids