Normal_11792

LONDEN - De Joint Committee on Vaccination and Immunisation (JCVI), de Britse commissie die adviseert over vaccinaties en immunisaties, zegt dat elk jaar op scholen de griepprik aan elke kind moet worden gegeven. Dat meldt The Telegraph.

Volgens de raad is dit een belangrijke uitbreiding op de preventiecampagne tegen de wintergriep.

Via het vaccinatieprogramma van de National Health Service (NHS), de Britse Nationale Gezondheidsdienst, worden op dit moment alleen vaccinaties aangeboden aan 65-plussers, zwangere vrouwen en mensen met aandoeningen, zoals astma en diabetes.

De reden van de commissie om in het programma ook kinderen op te nemen is omdat zij, hoewel zij zelf snel herstellen van een griep, het virus makkelijk door kunnen geven aan kwetsbare familieleden of aan ouderen.

Deskundigen zijn van mening dat het vaccineren van kinderen een aanzienlijke impact zal hebben op het aantal griepgevallen en dat op deze manier een grote hoeveelheid levens gered zal worden.

Overigens zal een dergelijke aanvulling op het vaccinatieprogramma een grote kostenpost met zich meebrengen. Volgende maand zal de JCVI het voorstel in een plenaire vergadering verder bespreken.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn Keitz