Normal_765px-soyuz_tma-03m_andr__kuipers_shortly_after_landing

Astronaut André Kuipers gaat als ambassadeur van het Techniekpact op tournee door Nederland. Vrijdag vindt de eerste collegetour plaats op de Universiteit van Amsterdam (UvA). Tweehonderd leerlingen van de basisschool uit de regio mogen Kuipers vragen stellen en krijgen de kans wetenschap en techniek van dichtbij te ervaren. Dit meldt de PO Raad.

Het Techniekpact heeft als doel kinderen en jongeren enthousiast te maken voor wetenschap en techniek opdat later voldoende jonge mensen voor een opleiding en beroep in die richting. Aankomend schooljaar zal André Kuipers als ambassadeur verschillende regio's in het land bezoeken. Leerlingen van groep 7 van de basisschool mogen vragen stellen over alles wat met ruimtevaart, wetenschap en techniek te maken heeft.

Op de faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de UvA vindt de aftrap plaats van de collegetour. Na de vragenronde met Kuipers mogen de leerlingen en hun leerkrachten zelf proefjes uitvoeren. Ook krijgen zij uitleg over de sterren en planeten in het Mobiel Planetarium en kunnen zij de zon van dichtbij bekijken in de sterrenkoepel.

© Nationale Onderwijsgids