Normal_10762

DEN HAAG - Woensdag heeft minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs in Den Haag een speciale Facebookpagina gelanceerd die de betrokkenheid van ouders bij het onderwijs van hun kinderen moet verbeteren. Dat meldt de Rijksoverheid.

Het initiatief vormt onderdeel van de campagne 'Ouders en school samen', die tot doel heeft ouders en school met elkaar in gesprek te brengen. De ouderbetrokkenheid verbeteren is één van de speerpunten van het beleid van Van Bijsterveldt.

"Ouders en de school hebben hetzelfde doel, namelijk het beste uit kinderen halen. Een goede samenwerking is hierin essentieel en dit platform ondersteunt daarbij", zei de minister op de Haagse Koningin Beatrixschool, waar de Facebookpagina onthuld werd.

Door praktische hulpmiddelen aan te bieden kunnen scholen het thema ouderbetrokkenheid onder de aandacht brengen tijdens open dagen of ouderavonden. Scholen en leraren kunnen middels het platform daarnaast putten uit goede voorbeelden van andere scholen.

De CDA-minister houdt al sinds november vorig jaar een tour langs verschillende scholen in het hele land. De resultaten en bevindingen van die tour zullen op de nieuwe Facebookpagina gepresenteerd worden.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink

Foto: Rijksoverheid