PO-Raad

UTRECHT - De actie die is ondernomen om de kwaliteit van zeer zwakke scholen in het primair onderwijs te verbeteren, pakt goed uit. Naast een algemene verbetering van de zeer zwakke scholen, is ook de kwaliteit op andere scholen erdoor toegenomen. Dat laat de PO-Raad weten op haar website.

De PO-Raad baseert de uitspraak op het vandaag gepresenteerde Onderwijsverslag 2011/2012 door de Inspectie van het Onderwijs. Hierin staat dat het percentage zeer zwakke basisscholen in de afgelopen 4 jaar is afgenomen van 10,6 naar 3,1 procent. Ook de kwaliteit van het speciaal basis- en voortgezet onderwijs is toegenomen volgens het verslag.

"Gezien de omstandigheden presteert het primair onderwijs bovengemiddeld. Daar mogen we trots op zijn", aldus voorzitter van de PO-Raad Rinda den Besten. Toch zijn er ook nog verbeterpunten volgens het Onderwijsverslag. Zo is er op de kwaliteit van het lesgeven door de docenten nog winst te halen. Daarvoor is volgens de inspectie vooral aandacht voor de beginnende leraren nodig.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem