aardbevingen groningen basisscholen nam

GRONINGEN - De afgelopen week zijn delen van de provincie Groningen enkele keren getroffen door een lichte aardbeving. Oorzaak van de aardbevingen is de gaswinning in het gebied. De Groninger stichting voor openbaar onderwijs Marenland heeft zich gemeld bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) vanwege nieuwe scheuren in openbare basisschool Wirdumerdraai in Wirdum. Dat meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb).

Al eerder waren scheuren in het schoolgebouw ontdekt. Maar na de aardschok in augustus heeft Marenland contact opgenomen met de NAM. Deze maatschappij heeft twee weken geleden ter plekke de schade opgenomen en een onderzoek ingesteld.

Na de meest recente aardbevingen heeft huisvestingsmedewerker Arjan Metz gisteren een extra rondje langs de 27 scholen van Marenland gemaakt. Wat deze aardschokken hebben aangericht, is nog niet helemaal duidelijk. Metz: "Een andere school had wat schade, maar dat moeten we eerst nog onderzoeken."

Ook op christelijke basisschool De Rietstek in Kommerzijl zijn de scheuren na augustus 2012 groter geworden. Of dat het gevolg is van aardbevingen, zal moeten blijken.

Via Nieuwsbank.nl

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres