Normal_5827

De Caleidoscoop uit Almere is verkozen tot sportiefste basisschool van Nederland. De school kreeg de prijs door het grote aanbod aan sport en bewegen, zowel binnen als buiten de lestijden. Dat meldt de Algemene Vereniging Schoolleiders.

De jury roemde de winnaar vanwege het integreren van bewegen bij zaakvakken (bijvoorbeeld het bewegend leren van de tafels), de veertig extra lesuren op jaarbasis (plus drie uren les door een vakleerkracht voor kleuters), de hoge lidmaatschapsgraad bij verenigingen (86 procent) en de creatieve aanpak op management- en uitvoerend gebied.

Daarnaast besteedt de school veel aandacht aan de kwaliteit van de gym- en sportlessen en een gezonde leefstijl van leerlingen. De Caleidoscoop kreeg een waardecheque van 5.000 euro.

Een apart compliment van de jury ging uit naar de Prinsenhofschool uit Apeldoorn, een school voor speciaal onderwijs, die onder moeilijke omstandigheden toch wist door te dringen tot de finale. De verkiezing werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door NOC*NSF en de Koninklijke Vereniging van leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO).