Brandweer Haaglanden bezoekt basisscholen

HAAGLANDEN - Basisschoolleerlingen in de Haaglanden krijgen deze week visite van de brandweer. Met bliksembezoeken wil Brandweer Haaglanden hen enthousiasmeren voor het onderwerp 'brandveiligheid'.

In het kader van de Brandpreventieweken krijgen alle scholen in Nederland deze maand van de Brandwonden Stichting een lespakket over brandveiligheid. Brandweer Haaglanden vindt dat zo belangrijk dat zij op alle basisscholen extra aandacht voor deze pakketten gaat vragen.

Brandweer Haaglanden roept kinderen op om mee te doen aan de verschillende acties van de Brandwonden Stichting: 'Heb jij de kinder-brand-krant al gelezen?', 'Doe jij mee aan de vluchtplanwedstrijd?', 'Praat jij met je ouders over rookmelders?'.

Daarnaast nodigt ze de klassen uit om deel te nemen aan de `Heldendag op de kazerne-loterij'. In verschillende wijken en dorpskernen maken klassen die meedoen aan deze loterij kans op een bijzondere prijs: een dagje op een brandweerkazerne met de hele klas met verschillende spannende brandweeractiviteiten.

 

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres