Normal_cinekid

AMSTERDAM - Kroonprins Willem-Alexander opent 14 september op basisschool De Zuiderzee in Amsterdam de Cinekid MediaRoute. Daarna neemt hij, samen met leerlingen van deze basisschool deel aan een aantal workshops. De Amsterdamse burgemeester Van der Laan vergezelt hem. Naast de lancering van de Cinekid MediaRoute vindt een rondetafelgesprek plaats met het bedrijfsleven en de onderwijssector, met als doel een extra impuls geven aan media-educatie in het basisonderwijs.

Stichting Cinekid organiseert jaarlijks tijdens de herfstvakantie het internationale Film-, Televisie- en Nieuwe Mediafestival voor de Jeugd. Met satellietfestivals bezoekt het Amsterdamse festival kinderen in heel Nederland. Een door Cinekid ontwikkelde doorlopende leerlijn voor het primair onderwijs die start in de kleuterklas waarbij leerlingen op speelse wijze leren over beeld en film. In de daaropvolgende leerjaren worden steeds meer soorten media onder de loep genomen, wordt dieper ingegaan op de materie en maken leerlingen steeds uitgebreidere mediaproducties.

De Cinekid MediaRoute gaat uit van de nieuwe mogelijkheden van (audiovisuele) media, zonder daarbij thema’s als veiligheid, informatievaardigheden en maatschappelijke verantwoordelijkheid uit het oog te verliezen. De leerlijn omvat zowel receptieve en actieve als reflectieve lessen en sluit aan op de wensen van het hedendaagse onderwijs.

Via Persbericht.nu

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres