Normal_appel_helft

MIDDELBURG - Dankzij een ludieke actie van DELTA konden veel leerlingen van basisscholen in Zeeland woensdagochtend appels eten.

De Zeeuwse dienstverlener op het gebied van energie, water, infrastructuur en milieudiensten, internet en telecom gaf circa honderd basisscholen een kist met appels. DELTA schonk de leerlingen met deze actie 'energie voor het nieuwe schooljaar' en stimuleerde de scholen op een speelse manier tot deelname aan de actie 'Sjaak zoekt Sjakies'.

DELTA attendeert zijn klanten al jaren op de mogelijkheden om bewust en spaarzaam met energie om te gaan. In 2011 heeft DELTA de jeugd hierbij actief betrokken door een energiecompetitie op Zeeuwse basisscholen: 'Sjaak zoekt Sjakies'.

Na de herfstvakantie start de tweede editie van deze educatieve wedstrijd, die draait om het vergroten van de kennis over energie en de mogelijkheden om daarmee zuiniger om te gaan. Deelnemende scholen leren met deze competitie niet alleen veel over energie, maar maken bovendien kans op een hoofdprijs van 5.000 euro.

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres