Logo_week_van_de_lentekriebels

'Hoe oud was u toen u voor het eerst zoende?'. Kinderen zijn nieuwsgierig. Zo ook op het gebied van seksualiteit en relaties. Tijdens de Week van de Lentekriebels (18 tot en met 22 maart) wordt er op een hele hoop scholen in het basis- en speciaal onderwijs aandacht besteed aan deze thema's. De kinderen krijgen op die manier betrouwbare informatie en vaardigheden mee waar ze later veel aan hebben. Hierdoor worden ze weerbaarder, leren ze respectvol met elkaar omgaan en durven eerder vragen te stellen over seksualiteit.

En dat laatste staat dit jaar helemaal centraal tijdens deze nationale projectweek. Het thema van 2019 is dan ook niet voor niets 'Ik wil het weten - heb je mij alles verteld?'. En daar haken wij graag op in. In samenwerking met Rutgers mogen wij 2 bordspellen weggeven. De bordspellen 'Boys R Us' en 'Girls' Choice' geven docenten handvatten om het gesprek over seksualiteit, intimiteit en relaties aan te gaan.

Winnen

Wil jij kans maken op één van deze 2 leuke spellen? Laat dan in een reactie hieronder weten wat de meest lastige en/of grappige vraag die aan jou gesteld is door kinderen op het gebied van seksualiteit en relaties. Daarbij horen wij ook graag welke van de twee spellen jij wilt winnen.

Door: Nationale Onderwijsgids