Logo_een_huis_voor_harry

Vandaag is de zestiende editie van de Nationale Voorleesdagen van start gegaan. En wij mogen twee exemplaren van Een huis voor Harry - het Prentenboek van het Jaar - weggeven. gaat over een dikke kater genaamd Harry. Harry is een echte huistijger want binnen is het veel veiliger. Dan vraagt Vera hem op een dag om buiten te spelen. En dat doet hij, met alle gevolgen van dien. Arme Harry verdwaalt en heeft geen idee hoe hij thuis moet komen. Wil je weten hoe het verhaal eindigt? 

Over Een huis voor Harry 

"Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis."

Winnen 

Wil jij dit prentenboek met prachtige illustraties winnen? Laat ons dan op Facebook weten wat jij en je kleuter het fijnst vinden aan thuis zijn. Op de laatste dag van de Nationale Voorleesdagen maken wij de twee gelukkige winnaars bekend. 

Over Querido Kinderboeken 

Querido Kinderboeken is onderdeel vanSingel Uitgeverijen en verbonden aan Querido's uitgeverij voor volwassenen. Querido heeft veel bekende en bekroonde auteurs en illustratoren die volwassen boeken én kinderboeken maken aan zich weten te binden, waaronder Toon Tellegen, Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendrop. 

DE NATIONALE VOORLEESDAGEN

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met zes jaar. De zestiende editie van de Nationale Voorleesdagen vindt plaats van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari 2019. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids