Voorbereiden op eindexamen

Sinds maart 2020 leven we in een tijd die we niet eerder voorbij zagen komen. Mondkapjes op school, openstaande ramen in de herfst, afgelaste schoolexcursies en een examenjaar zonder galafeest en centraal eindexamen voor examenleerlingen. Om nog maar te zwijgen over de onzekerheid of er weer grotendeels online les moet worden gegeven. Hoe motiveer en help je examenleerlingen nog in deze soms demotiverende tijd?

ExamenOverzicht heeft het antwoord. Zij hebben inmiddels veel kennis vergaard over wat examenleerlingen precies zoeken op het moment dat zij leren voor het eindexamen. Het kernpunt dat telkens terugkomt is overzicht. Overzicht in wat leerlingen moeten kennen en kunnen als zij straks in die gymzaal zitten te zweten met een examen voor hun neus. 

ExamenOverzicht heeft zich dan ook volledig gericht op het creëren van dat overzicht. Zo kunnen leerlingen direct aan de slag, zonder eerst uit te zoeken welke hoofdstukken en alinea’s ze nu wel of niet moeten leren voor het eindexamen. Op deze manier nemen ze leerlingen per vak aan de hand door de volledige stof van het centraal eindexamen. 

De samenvattingen van ExamenOverzicht zijn een belangrijk deel van dat overzicht. Zij pakken de examenleerling bij de hand en leggen vervolgens alle CE-onderwerpen stap-voor-stap uit. Nadat een bepaald onderwerp is behandeld, wordt direct een relevante oefenvraag (vaak een oude examenvraag) gesteld aan de examenleerling. Op die manier leert de leerling niet alleen de zojuist geleerde stof meteen toe te passen, maar went hij/zij ook langzamerhand aan het vereiste examen-niveau. Daarnaast zijn er natuurlijk enkele onderwerpen die na tekstuele uitleg zelden volledig helder zijn. Daarom zijn er met QR-codes ook relevante uitlegvideo’s toegevoegd die hetzelfde onderwerp nog eens in beeld en geluid uitleggen.

 

Er is ook een gratis app: de ExamenOverzicht app. Hier kunnen leerlingen de volledige inhoud van de samenvattingen digitaal lezen. Zo hebben leerlingen altijd de examenstof bij de hand! Verder is de gratis app gevuld met handige examentips, veel uitlegvideo’s, alle begrippen die leerlingen moeten kennen op het eindexamen en de oude examens (inclusief uitwerkingen). Daarnaast kunnen leerlingen in de app hun persoonlijke examenrooster zien. Met deze app kunnen leerlingen direct aan de slag met de voorbereiding voor het uiteindelijke doel: slagen voor het eindexamen.

Binnenkort zal zelfs een hele nieuwe sectie worden toegevoegd aan de app, waar leerlingen interactief vragen van de examenstof kunnen oefenen. Zo gaan leerlingen spelenderwijs met de examenstof aan de slag.

 

Deze tools kun je gebruiken om jouw leerlingen ook dit jaar te helpen in de voorbereiding op het eindexamen. 

Meer informatie over de samenvattingen en andere producten om examenleerlingen te helpen slagen, is te vinden op de website van ExamenOverzicht.