Bijles Aan Huis

Bijles is op dit moment mateloos populair onder zowel leerlingen op het middelbare onderwijs als op het basisonderwijs. Wat veel mensen echter niet weten is dat de bijlesmarkt door de jaren heen veel veranderingen heeft doorgemaakt. Deze veranderingen hebben een compleet nieuwe vorm van bijles teweeg gebracht. Van de reguliere bijlessen op scholen tot aan online bijles van Bijles Aan Huis. In dit artikel laten wij je meer zien over de belangrijkste ontwikkelingen die bijlesmarkt heeft ondergaan. Aan de hand van drie fases laten we zien in welk opzicht de markt over de loop der jaren veranderd is.   

     1. De oorspronkelijke bijlessen
De eerste bijlessen werden gehouden op instituten op externe locaties. Het geven van bijlessen is op dit moment al zo’n 20 tot 40 jaar oud. Dit is al best bijzonder om te zien. Het laat namelijk zien dat bijles nog lang niet zo oud is als het volgen van normale lessen op school. In deze periode moest men dus zelf naar een bepaalde locatie gaan. Hier ging je alleen of met anderen aan de slag met de bijlesdocent. Net zoals met de bijlessen van nu kreeg je ook toen opdrachten mee naar huis om te maken. Het nadeel was natuurlijk dat de leerling altijd naar een externe locatie moest afreizen om les te krijgen. Als je pech had, woonde je ver weg en moest je een flink eind rijden met de fiets.  

 
     2. Opkomst van platformen 
Door de komst van het internet is er echter een nieuwe fase ontstaan. Zo’n 20 jaar geleden ontstonden er namelijk websites waarmee het mogelijk was om een docent te boeken. Net als het boeken van een masterclass of cursus kon je als leerling een docent boeken. Was deze docent eenmaal geboekt dan kwam hij of zij bij jou thuis. Na afloop sprak je af of je nog een les wilde volgen of dat het toch niet zo goed klikte. Dit was op zich een prima systeem, echter kon het beter. Het nadeel hiervan was namelijk dat er geen keuzevrijheid bestond bij het kiezen van de docent. Ook was het niet mogelijk om live les te krijgen via het internet.
 
     3. Het kiezen op maat 
Het nieuwe concept van Bijles Aan Huis heeft weer een compleet nieuwe fase ingeluid voor de bijles markt. Vandaag de dag is het met hun platform namelijk mogelijk om een eigen docent te kiezen. Dit is uniek in het opzicht dat je veel meer vrijheid hebt bij het vinden van de juiste docent. Je kunt kiezen tussen jongere en oudere docenten, maar ook tussen beginners en gevorderden. Ook is het mogelijk om advies in te winnen van de helpdesk. Dit heeft ervoor gezorgd dat de kans op een succesvolle match met de docent aanzienlijk groter is geworden dan voorheen. 
 
Daarnaast heeft Bijles Aan Huis het revolutionaire online bijles platform geïntroduceerd. Middels dit online platform is het mogelijk om van thuis uit online de lessen te volgen. In deze coronacrisis komt dit zeker van pas, veel scholen zijn namelijk nog altijd gesloten. Dit maakt het dé optie voor alle leerlingen die op dit moment ook thuis zitten. Zo kun je jouw kennis optimaal bijspijkeren voor als school weer begint.