Normal_foto_heleen_buhrs_tijdens_keynote

Heleen Buhrs (Alan Turingschool) heeft het seminar Over boeken gesproken van Stichting Lezen geopend met haar lezing Lezende leerlingen? Zet de leraar centraal! Daarin zet zij in vijf stappen uiteen hoe elke school haar leerlingen weer aan het lezen krijgt.

 

EFFECTIEF LEESONDERWIJS

Heleen Buhrs werkt als leraar en expert-leraar primair onderwijs op de Alan Turingschool in Amsterdam. In haar rol als expert-leraar begrijpend lezen is zij verantwoordelijk voor het algehele leesonderwijs van groep 1 t/m 8. Haar route naar lezende leerlingen bestaat uit vijf stappen:

  1.  Een kennisrijk curriculum
  2.  Een literaire lezer: kennis van taal
  3.  Samen lezen en praten
  4.  Het vakmanschap van de leraar
  5.  Een schoolbrede aanpak

SEMINAR OVER BOEKEN GESPROKEN

In het seminar Over boeken gesproken komen leescoördinatoren en leesconsulenten te weten hoe zij leesgesprekken en verschillende type boekgesprekken kunnen voeren.

Praten over boeken, verhalen, artikelen, gedichten of illustraties helpt leerlingen verhalen te begrijpen. De gesprekken dragen daarnaast bij aan verbondenheid en verhogen de leesmotivatie. Het praten voor en na het (voor)lezen is daarmee een onmisbaar ingrediënt in het leesonderwijs en de leesbevordering.

Beluister de Podcast