Normal_image_2023-05-31_115116303

Voor een nieuwe podcast in de reeks TAISIG Talks ging hoogleraar computerwetenschappen Pieter Spronck in gesprek met Marleen Balvert en Wouter De Baene over hun betrokkenheid bij het Zero Hunger Lab en het Zero Poverty Lab. Ze bespraken de doelen van de twee labs en de technologieën en data die het mogelijk maken om aan deze doelen te werken.

 

Het Zero Hunger Lab en het Zero Poverty Lab zijn onderdeel van Tilburg University en beide geïnspireerd door de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Het Zero Poverty Lab is nog in ontwikkeling. 

Marleen Balvert is universitair docent Operations Research and Machine Learning en Wouter De Baene universitair hoofddocent bij het departement Cognitieve Neuropsychologie. Behalve over de doelstellingen van het Zero Hunger Lab en Zero Poverty Lab en de technologieën en data die het mogelijk maken om aan deze doelstellingen te werken, spreken ze met Pieter Spronck over de kansen en complexiteiten die met deze technologieën en data gepaard gaan. 

In het gesprek komt ook het belang van een interdisciplinaire aanpak aan bod, evenals de betrokkenheid van niet-academische partners om de door de labs ontwikkelde instrumenten toe te passen. Als afsluiting volgt een pleidooi om ervoor te zorgen dat alle mensen kunnen profiteren van de ontwikkelingen op het gebied van AI, in het bijzonder de meest kwetsbare mensen. 

 

 

Lees verder