Normal_werk_werken_werkzoekende_baan_ontslag

Werkgevers die uitzendbureaus inschakelen om een geschikte kandidaat voor een vacature te vinden, moeten minimaal één profiel van een vijftigplusser aangeleverd krijgen. Daartoe roepen uitzendkoepels ABU en NBBU hun leden op, meldt de NOS. 

Mochten de uitzendbureaus een vijftigplusser aan een baan helpen, dan kunnen ze een bonus krijgen die kan oplopen tot 1500 euro. ABU en NBBU sluiten zich aan bij de campagne 'Open voor 50-Plus' van het UWV. Omdat ouderen moeilijker een baan vinden dan een jonger persoon, beloven werkgevers meer werknemers boven de vijftig jaar uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

"We moeten deze ervaren en meestal zeer gemotiveerde mensen niet afschrijven", zegt Marcio Bastian van uitzendkoepel NBBU. "Uitzendbureaus zijn als geen ander in staat om opdrachtgevers te overtuigen van de toegevoegde waarde van 50-plussers."

Vorige maand werd bekend dat oud-profvoetballer John de Wolf het gezicht wordt van de aanpak van de werkloosheid onder vijftigplussers. De Wolf gaat het land in om deze werkzoekenden te adviseren, activeren en ondersteunen. Ook gaat hij met werkgevers in gesprek om hen te wijzen op de waarde van vijftigplussers op de werkvloer. 

© Nationale Onderwijsgids