Normal_handicap

Werkgeversorganisatie AWVN overhandigde vorige week een cheque aan staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid waarop stond dat bedrijven al 7.583 banen hebben geschapen voor arbeidsbeperkten. De teller op de website van AWVN staat echter op zo'n 3.000 banen. Dat meldt Trouw. 

De werkgeversorganisatie heeft al wel een subsidie van 1,8 miljoen euro ontvangen van het ministerie. Bij de beoordeling van de subsidieaanvraag zou het gaan om 'informeren en enthousiasmeren' van werkgevers en niet het echte aantal banen waar mensen al echt aan het werk zijn. "Er staan nog 4500 vacatures open", verklaart AWVN-woordvoerder Jannes van der Velde het verschil tussen het getal op de cheque en op de website.

Ondanks dat er nog duizenden vacatures open staan, vindt de AWVN toch dat hun doelstelling is gehaald. De ambitie is namelijk om voor 7.500 mensen met een beperking een baan te creëren. Van der Velde: "We komen onze belofte van twee jaar geleden na om 7.500 banen te creëren. Dat de meeste vacatures nog niet zijn ingevuld staat er los van. We zijn hard bezig om de vacatures in te vullen. Maar dat kost tijd. Het zijn vrij specifieke functies. Het is niet makkelijk om de juiste mensen te vinden."

AWVN krijgt het geld voor het project 'Werkgevers gaan inclusief', dat onderdeel is van een groter plan om in 2026 100.000 banen voor arbeidsbeperkten bij ondernemingen te scheppen. Deze afspraak is vastgelegd in de Participatiewet.

De werkgeversorganisatie wil overigens geen overzicht geven van de openstaande vacatures. Ook staan de vacatures niet online. Het UWV moet ervoor zorgen dat er geschikte kandidaten bij de vacatures worden gevonden.

© Nationale Onderwijsgids