Normal_rss_entry-8446

(ANP) - "Buitengewoon teleurstellend." Zo noemt minister Jet Bussemaker (Emancipatie) de geringe stijging van het aantal vrouwen aan de top van de beursgenoteerde bedrijven. "Dit gaat gewoon echt veel te langzaam!", aldus Bussemaker vrijdag.

Het aantal vrouwen in de raden van commissarissen van Nederlandse beursondernemingen is dit jaar maar iets gestegen. Ook in de raden van bestuur ging hun aantal slechts enigszins omhoog. Maar geen enkele beursonderneming voldoet al aan het wettelijke streefgetal van 30 procent vrouwen in raden van bestuur en raden van commissarissen. Dat blijkt uit de Nederlandse Female Board Index 2015. Van alle commissarissen bij de 84 Nederlandse beursondernemingen is ruim 21 procent vrouw. Het aandeel vrouwen in raden van bestuur is 7,8 procent.

Bussemaker zegt dat wordt onderstreept dat de toppen van de beursgenoteerde bedrijven "nog steeds mannenbolwerken" zijn. De groei van het aantal vrouwen doet "in ieder geval geen recht aan het potentieel aan vrouwelijk talent."