Items voor je baby

Je weet ongetwijfeld dat als er een kindje op komst is, je een hele berg aan spullen nodig hebt. Veel aankomende ouders rennen naar de winkel en gaan als een bezetene spullen kopen. Neem van ons aan dat veel van deze items ook nog aangeschaft kunnen worden als de kleine er eenmaal is. Wees je er ook van bewust dat je gedurende de komende maanden door familie en vrienden overladen wordt met het gros van al deze items. We zeggen niet dat je helemaal niets hoeft aan te schaffen maar met een paar noodzakelijke items kom je al een heel eind! Kijk daarom ook gerust eens verder dan de eerste paar maanden bijvoorbeeld naar de tijd dat je kleintje wat groter begint te worden. Ook dan zijn er namelijk items waarvan het fijn is om ze in huis te hebben. In dit blog vertellen we er meer over. 

Onmisbare babyitems

Zoals aangegeven zijn er natuurlijk een aantal onmisbare items die je niet van familie of vrienden zult krijgen. Je kunt daarbij denken aan een commode, een ledikant of een wieg, een kinderwagen en ga zo maar even door. Een box valt bijvoorbeeld ook in dit rijtje en neem van ons aan dat (hoewel de box met meer dan regelmaat in de weg staat) het regelmatig een absolute zegen blijkt te zijn. Er zijn nu eenmaal momenten dat je even wat moet doen waarbij je je baby niet de hele tijd kunt vasthouden. Denk aan douchen, koken of naar de wc gaan. Dan is het handig dat je je baby veilig kunt opbergen zonder dat hij of zij in de tussentijd zelf op avontuur gaat. Vooral als de baby gaat kruipen is dit wel een punt van aandacht..

Je kindje wordt wat groter

Als je kindje eenmaal wat groter begint te worden, zul je ontdekken dat deze ook wat beweeglijker wordt. Waar pasgeboren baby’s een groot gedeelte van de dag slapend doorbrengen komt er een tijd dat ze meer wakker gaan zijn en de wereld om zich heen gaan bekijken en ontdekken. Ook dan zullen er items zijn waar je dankbaar gebruik van zult maken en die eigenlijk een must zijn voor je baby. Een van die items is een baby speelkleed. Dit is een heerlijk zacht kleed wat voorzien is van verschillende materialen, kleuren en patronen die de zintuigen van je baby zal ontwikkelen en stimuleren. Sommige speelmatten hebben muziek of geluid, of een speelboog met speeltjes eraan (de zogenaamde baby gym) waar je baby naar kan grijpen. Langzaam maar zeker ontwikkelt je kindje op deze manier zijn of haar motoriek en zal het omrollen en tijgeren niet meer lang op zich laten wachten.

Je kindje gaat zitten en begint de beentjes te bewegen

Als je kindje nog iets verder in deze ontwikkeling is, zul je ontdekken dat hij of zij rechtop gaat zitten en de beentjes steeds meer gaat bewegen. Dit is het moment dat veel kleintjes zelf dingen willen gaan ontdekken. Een absolute must have op dit moment is een loopstoel voor een baby. Hierbij plaats je je kindje in het zitje en stelt deze zo af dat je voetjes bij de grond komen. Dit geeft je kindje de ruimte om zelf op ontdekkingstocht te gaan en daarnaast stimuleert het de motorische ontwikkeling van je kindje. Je baby krijgt zo spelenderwijs de loopbewegingen onder de knie. Je zult zien dat hij of zij in no time door het huis zal crossen. Een must voor je baby dus…en voor jou als ouder!