Werkstudenten bezorgen vrouwen die gaan bevallen een ziekenhuisbed

Werkstudenten gaan verloskundigen in Amsterdam bijstaan. De studenten gaan bellen naar ziekenhuizen met de vraag of er beschikbare ziekenhuisbedden zijn voor vrouwen die op het punt staan om te bevallen. De verloskundigen hoeven dan niet meer zelf te telefoneren en houden meer daardoor meer tijd over voor ander werk. Donderdag zijn de werkstudenten begonnen. Dat meldt Skipr. 

In Amsterdam worden er gemiddeld dertig baby’s per dag geboren. Het rondbellen voor een beschikbaar ziekenhuisbed kost erg veel tijd. De verloskundige gaat nu bellen via een speciaal nummer naar een werkstudent. Als de student een bed heeft gevonden in Amsterdam of omgeving, geeft deze dat weer door aan de verloskundige. Die kan dan met de zwangere vrouw naar het ziekenhuis om daar te bevallen.

Proef

Op dit moment gaat het nog om een proef. Daarvoor is speciaal gekozen voor deze periode, want er zijn minder verloskundigen beschikbaar in verband met de vakantieperiode. De proef duurt vier maanden en de studenten zijn via een uitzendbureau hierbij betrokken geraakt. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk