DSV gaat les geven op het Scheepvaart & Transport College in Rotterdam

DSV Global Transport and Logistics is van 23 januari tot en met 17 februari 2023 actief op het Scheepvaart & Transport College (STC) in Rotterdam. In het praktijklokaal ‘Soft Skills Lab’ zijn een kantoortuin, werkplekken, vergaderruimtes en een receptie nagemaakt in DSV-huisstijl. Tijdens deze vier weken geven managers van DSV gastlessen over verschillende onderwerpen, zoals presenteren. Dat meldt Transport-Online. 

Een groot aandachtspunt in stages en startersfuncties is het sociale gedeelte ten opzichte van de ervaring en vakkennis. Jongeren vinden vaak de sociale aspecten van het werk lastig. Ze weten bijvoorbeeld niet wat ze moeten doen bij een onbekende beller die ook nog eens geen Nederlands spreekt. Of hoe om te gaan met de ‘social talk’ met een klant aan de telefoon of met een collega op de werkvloer. Dat was dé aanleiding voor het STC om een Soft Skills Lab op te zetten.

Verder laten groeien 

“Als DSV willen wij aankomende collega’s onder meer via stages verder laten groeien, zowel in kennis alsook in kunde”, aldus Herman Huijgens, Managing Director, DSV Air & Sea Nederland én ook oud-leerling van het STC.

Stage- of werkbedrijf 

Na deze vier weken weten studenten wat ze moeten doen in de toekomst en kunnen dit bij een organisatie als DSV in de praktijk uitproberen. “Met ons Soft Skills Lab helpen we onze studenten met de juiste bewustwording en hoe zich te gedragen bij een stage- of werkbedrijf. Om hen de juiste richting mee te geven in het logistieke beroepenveld, zodat ze voorbereid een stage binnen kunnen stappen”, aldus Dyana Babic, Projectleider Soft Skills Lab van het STC.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk