Normal_10248

LEEUWARDEN - Sociaal werk wordt, evenals andere beroepen, beïnvloed door het voortschrijdende proces van globalisering. Om hier op in te spelen, organiseert NHL Hogeschool in Leeuwarden op donderdag 22 maart van 09.30 tot 16.30 uur een studie- en werkconferentie met als thema: ‘Internationaliseren in sociaal werk-opleidingen: wat, hoe en waarom?'

Tijdens de conferentie gaan verschillende sprekers in op vragen als: hoe spelen de opleidingen in op ontwikkelingen als wegvallende grenzen, moderne communicatiemogelijkheden, supranationale politiek en grensoverschrijdende sociale problemen? Wat kunnen opleidingen leren van ervaringen elders? En vooral ook: hoe kunnen docenten en werkers elkaar daarbij ondersteunen?

Honderd docenten en sociaal werkers uit Nederland en België nemen deel aan de conferentie. Daarnaast wonen veertig docenten en studenten uit Castlebar, Ierland de conferentie bij via een live video verbinding. Tijdens het ochtendgedeelte houden enkele vooraanstaande hoogleraren uit binnen- en buitenland lezingen over het thema.

In de middag volgen de deelnemers workshops, verzorgd door collega's van verschillende universiteiten en hogescholen en door de NHL-afdeling Welzijnsopleidingen. Bijvoorbeeld over het opzetten van een minor International Social Work, het waarborgen van de kwaliteit van stages in het buitenland, het uitwisselen van docenten en studenten en het vinden van de weg in het internationale netwerk rond sociaal werk.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen