Normal_9590

OTTERLO - In het weekend van 25 en 26 februari is het eindelijk zo ver: de Winterspelen houden het Kröller-Müller museum in Otterlo in zijn greep. Hoe koud het buiten ook is, binnen kan elk gezin aan de slag met verrassende en creatieve spellen, gekoppeld aan topstukken uit de collectie van het museum. Ooit in een museum twister gespeeld? Of daar eigen bedachte liedjes gezongen?

Zeven studenten van de docentopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving van ArtEZ bedachten het concept en de invulling en gaan ook ter plekke met de kinderen (en hun ouders) aan de slag om op een nieuwe en vooral ook frisse manier naar kunst te kijken.

De spellen en activiteiten bevinden zich verspreid door het hele museum en zijn gemakkelijk te combineren met een winterse wandeling door de beeldentuin of een bezoek aan je eigen favoriete kunstwerken. Aan het einde van de middag wordt de opgedane kennis getest in een spannende Cluedo-Quiz.

Jong en oud kunnen lachend en spelend kunst ontdekken op één van deze weekenddagen. De studenten beloven dat ook voor niet-kunstliefhebbers het een onvergetelijke dag wordt.

© Nationale Onderwijsgids