Normal_image003

Nederland is de thuisbasis van een van 's werelds oudste en meest gerespecteerde systemen voor hoger onderwijs, daterend uit de 16e eeuw. De QS World University Rankings® 2019 omvat 13 universiteiten in Nederland, allemaal gerangschikt in de top 350 van de wereld, en een indrukwekkende zeven hiervan behoren tot de wereldwijde top 150. Combineer deze hoge kwaliteit met relatief gunstige collegegelden en veel Engelse taalcursussen je kunt beginnen te zien waarom Nederland een van de populairste keuzes van continentaal Europa is voor internationale studie. Wel moeten ze dan bereid zijn om een regenjas te dragen om tijdens een regenbui op de fiets naar een van de volgende universiteiten te komen. 

Universiteit van Amsterdam 

De Universiteit van Amsterdam is de grootste instelling voor hoger onderwijs van het land, met ongeveer 32.000 ingeschreven studenten. Opgericht in 1632, is het de op twee na oudste universiteit van Nederland en de op een na hoogste, op de 57e plaats in de QS World University Rankings. Binnen Europa is het de 15e beste universiteit. Het doceert niet-gegradueerde en afgestudeerde programma's over een breed spectrum van onderwerpen, met een grote selectie Engelstalige masteropleidingen en enkele Engelstalige bacheloropleidingen.

TU Delft

De oudste en grootste openbare technische universiteit van het land, de Technische Universiteit Delft, werd opgericht in 1842 en staat momenteel op de 52e plaats in  de wereld, en de hoogst gerangschikte Nederlandse universiteit in 2019. Ook bekend als de TU Delft, geeft het onderwijs aan ongeveer 23.460 studenten, met een focus op technische disciplines, informatica, wiskunde, toegepaste wetenschappen en beleid en management in technologie. In de meest recente editie van de QS World University Rankings by Subject plaatst de TU Delft zich in de wereldwijde top vijf voor architectuur.

Technische Universiteit Eindhoven

De Technische Universiteit Eindhoven staat op de 99e plaats in de wereld en is bijzonder goed bekend op het gebied van engineering en techniek, en behoort ook tot 's werelds toonaangevende universiteiten voor architectuur. Eindhoven doet veel onderzoek en is gevestigd in de nabijheid van verschillende op technologie gerichte bedrijven, waaronder Philips, ASML en DAF. Je bent zo op de fiets bij de hoofdkantoren van deze ondernemingen, al doe je er goed aan om een regenjas heren of regenjas dames te dragen als het dan regent. 

Rijksuniversiteit Groningen

De vierde universiteit van Nederland is de Rijksuniversiteit Groningen, die volgens de laatste QS World University Rankings op de 120e plaats van de wereld staat. Het werd opgericht in 1614 en was een van de eerste universiteiten van Nederland. Het heeft een lange geschiedenis van leiderschap, inclusief aanspraken op de eerste vrouwelijke student van het land, de eerste vrouwelijke docent, de eerste Nederlandse astronaut en de eerste president van de Europese Centrale Bank. 

Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht, opgericht in 1636, is een van de oudste en meest prestigieuze universiteiten in Europa. De QS World University Rankings 2019 plaatst de Universiteit Utrecht op de 124e plaats  in de wereld en daarmee op de zesde plaats in het land. Momenteel staan ​​er zo'n 30.000 studenten ingeschreven in de zeven faculteiten van de universiteit en is daarmee ook een van de grootste universiteiten van Nederland. De universiteit claimt 12 Nobelprijswinnaars onder haar oud-studenten en medewerkers, naast 19 Spinozaprijswinnaars.