Saxion creëert samen met studenten een online introductiefestival

Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus organiseert hogeschool Saxion eind augustus (24 tot en met 27 augustus) voor haar ruim 8.000 eerstejaarsstudenten voor het eerst een volledig online introductieweek. Alle startende studenten kunnen terecht op ‘een online festivalterrein'. Op dit terrein vinden zij alle informatie die ze nodig hebben om te starten met hun studie en kunnen ze kennismaken met de studentensteden Apeldoorn, Deventer en Enschede. En zoals dat hoort bij een echte introductie; ook aan fun en entertainment is gedacht. Dit meldt Hogeschool Saxion.

Samen met studenten ontworpen

Het idee voor een online introductieweek ontstond in maart. "We zagen het coronavirus zich steeds verder ontwikkelen en dachten natuurlijk direct aan de introductieweek bij Saxion, hoe zou het eruit zien als we het online kunnen organiseren? Zo ontstond het idee van een online festivalterrein en hebben we direct met de verschillende organisatieonderdelen en opleidingen geschakeld," aldus Caroline de Graaf (projectcoördinator).
 
Bestuursleden van de introductiecommissies en studenten van de opleiding Creative Media & Game Technologies werden betrokken. Samen werden mogelijkheden voor online activiteiten bedacht en uitgewerkt. Zo zijn ze aan de slag gegaan met de uitwerking van een Saxion Point & Click spel in de vorm van een escaperoom en een Arcade game (Flappy Bird). Deze toffe spellen zijn speciaal voor de introductieweek ontwikkeld en zijn geïmplementeerd op het festivalterrein.
 

Wat is er te doen op het online introductiefestival?

De eerstejaarsstudenten maken kennis en kunnen een kijkje nemen bij hun toekomstige studievereniging en academie. Om eerstejaarsstudenten een sfeerbeeld te geven van Saxion zijn 360 graden foto’s van academies en algemene ruimten gemaakt die worden geplaatst op het ‘Academieplein’. Bij de ‘speeltuin’ kunnen ze deelnemen aan verschillende activiteiten zoals een bingo of pubquiz.
 
Mocht de studenten trek krijgen, dan kunnen ze via diverse restaurants eten én het bijbehorende biertje bij hen thuis laten bezorgen. Een festival is uiteraard niet compleet zonder muziek, dus ook daar is aan gedacht. Op donderdag sluiten verschillende dj’s het festival knallend af via een livestream vanaf het dak van het Epy Drost gebouw van Saxion in Enschede.
 
Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Hogeschool Saxion