Normal_hp

Op 1 september 2020 neemt Henk Pijlman na 20 jaar afscheid als voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen. Hij zette de student steeds meer centraal, wat als een rode draad door zijn loopbaan aan de Hanzehogeschool liep. Dit meldt Hanzehogeschool.

Onder het bestuur van Henk Pijlman maakte de Hanzehogeschool grote ontwikkelingen door. De hogeschool werd in kleinere schools georganiseerd, wat leidde tot meer beleefde kleinschaligheid. Hierdoor werden studenten gezien en gekend en medewerkers kwamen met hun individuele kwaliteiten beter tot hun recht. Ook kreeg de kwaliteit van het onderwijs van de Hanzehogeschool een enorme impuls onder de hoede van Pijlman en behaalde de Hanzehogeschool in 2018 als eerste hogeschool in Nederland de Instellingstoets Kwaliteitszorg.  Daarnaast werden onder zijn bestuur de drie Centres of Expertise – Energie, Healthy Ageing en Ondernemerschap -  gerealiseerd. 
 

Henk Pijlman

Henk Pijlman (1955) trad in 2000 in dienst van de Hanzehogeschool als lid van het College van Bestuur. In 2004 werd hij benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur. Henk Pijlman wordt in maart 2020 65 jaar en neemt per 1 september 2020 afscheid bij de Hanzehogeschool. Hij blijft lid van de Eerste Kamer.
 
Door: Nationale Onderwijsgids