Logo_hanze__hogeschool__groningen

Van de beoordeelde voltijdopleidingen van de Hanzehogeschool Groningen hebben 19 van de 46 het predicaat ‘topopleiding’ gekregen in de Keuzegids 2020. Hiermee heeft de hogeschool opnieuw het grootste aantal topopleidingen van Nederland. De Hanzehogeschool staat dit jaar tweede in de ranglijst van associate degree-opleidingen en vierde in de lijst van grote hogescholen. Dit meldt de Hanzehogeschool Groningen.

De Keuzegids beloont de beste opleidingen van Nederland met het label ‘topopleiding’. Dit jaar zijn er landelijk 181 topopleidingen, waarvan de Hanzehogeschool er 19 in huis heeft. De Hanzehogeschool is daarmee de hogeschool met de meeste topopleidingen. 
 

Tweede in ranglijst associate degree-opleidingen

Nieuw dit jaar is de ranglijst van associate degree-opleidingen. Van de acht hogescholen die onderdeel uitmaken van deze ranglijst staat de Hanzehogeschool op een tweede plek. Windesheim staat bovenaan deze ranglijst. Een associate degree is een tweejarige opleiding die tussen mbo en hbo-bachelor niveau in zit.
 

Geen nieuwe NSE-resultaten 

Dit jaar zijn er voor hogescholen geen nieuwe NSE-resultaten beschikbaar. De Keuzegids heeft daarom geput uit de NSE-resultaten van 2018. Dat er toch verschuivingen zijn in de ranglijst van hogescholen, kan te maken hebben met nieuwe studiesuccescijfers en accreditatiegegevens. Daarnaast heeft de Keuzegids een aantal wijzigingen gedaan in de methode. Zo zijn dit jaar voor het eerst voltijd associate degree-opleidingen meegenomen en is het oordeel gebaseerd op een andere selectie van NSE-vragen dan eerdere jaren. Meer informatie is te vinden op www.keuzegids.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids